Încălţămintea - un accesoriu important

BY staredespirit No comments

Încălţămintea nu reprezintă pentru mine doar un simplu articol din garderobă, ci un accesoriu căruia îi acord o atenţie deosebită. Şi asta nu pentru că sunt cine ştie ce fashionistă, ci pentru simplul fapt că sunt şofer. Ce legătură are încălţămintea cu şofatul, poate vă întrebaţi. Ei bine, pentru mine are, mai ales că nu sunt vreun Schumacher, Ayrton Senna (thank God, dacă mă gândesc mai bine) sau măcar vreun şofer mai bunicel. Nu sunt nici spaima şoselelor în cazul în care vă gândiţi să vă schimbaţi traseul de teamă să nu mă întâlniţi în trafic. 

De fapt, de 3 ani şi jumătate de când mi-am luat carnetul, am avut doar două mici evenimente rutiere. Şi nici măcar nu a fost din vina mea, ci a unor pantofi năstruşnici, care nu mi-au ascultat comenzile. 

Primul incident. Mă îmbrăcasem într-o rochie midi, asortată cu o pereche de pantofi stiletto. Soacră-mea mă întreabă dacă pot să o las şi pe ea în oraş. Urc tacticoasă în maşină cu soacra în dreapta mea, pornesc motorul, după care constat că trebuie să dau scaunul mai în faţă, semn că soţul meu mi-a luat maşina cu o seară înainte. În timp ce mă chinuiam să-mi potrivesc scaunul, maşina porneşte uşor la vale, tocul mi se poticneşte în covoraş tocmai când vroiam să pun frână şi mă înfig frumos în cuiul lui bărbatu-miu. Nu vă gândiţi la prostii ! Este vorba de cuiul maşinii lui, parcată la un metru în faţa mea. Al naibii pantofi, zic, în timp ce dau vitejeşte înapoi şi-mi văd frumos de treabă. O aud pe soacră-mea, şoptind parcă pentru sine “noaptea minţii”. Să nu-i fac vânt din maşină !?

Al doilea incident. Ploua torenţial, vizibilitate zero. Ies din mall cu sacoşele în braţe, le arunc repede în maşină şi încerc să dau înapoi. Fac mai multe manevre pentru a evita autoturismul parcat la 30 cm dreapta de maşina mea, însă îmi alunecă pantoful pe pedala de acceleraţie şi îl ating uşor, tocmai când proprietarul maşinii se apropia. Observă incidentul, îşi analizează maşina care spre norocul meu nu avea nici o zgârietură, ( noroc de bara laterală de protecţie) eu îmi cer scuze, dând vina pe pantofi şi rămân pe loc vreo 15 minute încercând să-mi potolesc picioarele care încă mai tremurau de sperietură. De atunci sunt foarte atentă la ce încălţăminte îmi aleg. 


Pentru toamna asta am pus ochii pe o pereche de ghete tocmai bune pentru condus, pe care pot să le port cu jeans, dar şi cu vreo rochiţă sau fustă tricotată. Aştept campania de Black Friday a celor de la ZorileStore.ro care începe pe 18 noiembrie şi care vine cu reduceri de până la 60%. Nu-i aşa că sunt frumoase ?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu